Isnin, 9 Jun 2008

AGOGO TRIP @ KUALA LINGGI MELAKA (PART 2)

Hari Kedua ( 3 Jun 2008)




Korang larat lagi ke nak bace bebelan ku ini?
Ok sambung balik... hari kedua di mulakan dengan penuh keceriaan.. wahhh hiks! Selesai breakfast masing-masing dah berkumpul kat pantai. Sangat berdisplin korang ni kan... x payah susah2 nak gi gegar pintu bilik. Hehehee.... Mula-mula tak tahu gak nak main ape... so kita orang main pasir sementara tunggu ‘tuan rumah’ bersarapan. Dah macam budak kecik je masing-masing bila leka main pasir. Mula-mula buat istana pasir, lepas tu main tanam kaki... last-last ayouk jadik mangsa.. kena tanam jadi ikan duyung. Hiks... cumil jer time ni.

Then bila semua dah ada, kami buat dua kumpulan, kena cabut undi supaya tak berlaku ketidakadilan... kang tak pasal2 ade rusuhan x puas hati lak kan... xpasal2 kuar porem... opsss!!! Terlebih sudah...hehehe. Hasil undian dan ‘oo soom’ maka wujud la 2 kumpulan... ‘Ombak’ vs ‘Pasir’.

Sapa kalah malam kena karaoke. Glup! Game pertama galah panjang. Haru biru main game ni. Tapi memang seronok. Gelak tak ingat dunia. Kak Julia la paling payah nak ditumpaskan.. macam ikan keli da.... payah nk perangkap dia. Keputusannye geng Shawal iaitu kumpulan Pasir menang.

Huh takpe2 ade peluang lagi. Lepas penat main galah panjang, rehat sat sambil wat pyramid beramai2. Heheheh maka tercipta la pyramid ‘agogo’ hhehehe. Lepas tu Shawal ajak duduk dalam bulatan main game. Luper la nama game ni, tapi cara nya masing-masing kena ingat nombor dan sebut. Sapa tersasul, di kira kalah. (game ni dia org pernah main masa kat AF5 dulu). Memang kelakar main game ni, ade yang terkedu tetibe, tersasul tak pasal-pasal, macam-macam gaya la.
Elok-elok dok melepak... kak umi cadangkan main ‘tuju selipar pulak’ Hish x reti penat akak ku sorang ni. Maka berlaku lah pertempuran sengit antara group Ombak dan Pasir.

Keputusan nye... sekali lagi berpihat pada team shawal... team pasir. Aleh.. tak per.. saje je bagi chance korang menang.

Dah penat main tuju selipar... sedar-sedar dah pukul 130tengah hari. Perghhh main sampai matahari tegak di kepala ni. So masing-masing naik ke dewan makan, memandangkan makanan tengah hari pun dah ready kan. Sapa yang lapar, pergi makan, tapi ada juga yang balik ke bilik membersihkan diri dan rehat. Siap ade yang bantai terlelap kejap... charge battery kaedahnye.

Lepas makan tengah hari, sambung lepak dekat dewan tempat kami makan. Dah la mengadap laut, walaupun cuaca panas, tapi best sebab angin bertiup lembut. Hehehe... bahagia nya hidup macam ni, makan main, borak-borak, makan lagi, main, dan borak lagi. Tak payah nk pk apa-apa dah. Memang enjoy habis la.

Pada sebelah petang, kami main bola tampar pantai pula. Banyak aksi-aksi lucu time main ni, sampai tak larat nak gelak. Macam-macam gaya... ada yang pose dah ala-ala pro tapi bila serve bola.. out..hehehe, ada yang sabotaj group sendiri, ada yang hanya mampu melihat bola jatuh di depan mata.. macam-macam aksi la... kalau nk cerita kat sini.... mau sampai raya ketiga pun belum tentu habis.

Dah berkubang dekat pasir, apa lagi... laut dah memanggil-manggil tu... terjun!!!! Time ni memang best. Siap ada yang kena buli dalam air, gara-gara tak reti berenang, ada yang nyaris lemas tapi sib baik hero ade, ade yang feeling jadik ikan duyung versi dugong, ada yang tahan hati xmo turun mandi...macam-macam aksi laa... jenuh kalau nk coretkan satu persatu. Hehehe....

Dah puas bermain, masing-masing masuk ke bilik dan membersihkan diri, ready untuk karaoke pula pada belah malam. Tepat pukul 7.45 malam, seri dan eyla turun ke dewan, kemas ape yang patut,dan pasang banner. Yang best nye... ade belon muka shawal tergantung di kiri dan kanan dewan. Best-best... walaupun simple dan ala kadar je tapi sangat meriah. Lepas makan.. maka bermula la sesi karaoke. Siap kena buli yang tak tahan tu. Masing-masing di wajibkan menyanyi... tak de yang terlepas. Siap ade cabutan undi lak tu... ni idea kak umi. Nakal sungguh kakak ku ini. Tapi ok la gak kan.. bila lagi nak kena buli. Tak pasal-pasal den pun kono... cit! Sabo je la... dah seram-seram sejuk kaedahnye. Maka malam itu terciptalah sejarah baru... masing-masing berjaya men’yumbang’ kan lagu dengan cara tersendiri... pitching bukan ke laut lagi dah... laut pun tak sanggup nak terima dengar hasil nyanyian masing-masing.. hehehe...

Shawal turut menyanyikan beberapa buah lagu antaranya Bila bulan bicara, kaulah segalanya, Sampai bila, Ketahuan, Harapan dan Yang ku saying (duet dengan kak ros). Cayalah bro, walaupun penat masih sudi melayan karenah kami sepanjang hari. Hehehe... VC time karaoke ni ade... nak tengok kena tungguuuu... hehehe....

Malam itu berakhir dengan penuh kegembiraan. Yang paling tak tahan tu, ade group ‘saloma’ dok berkaraoke sampai pukul 1 pagi. Makk aii.. baru dapat feel ye kakak-kakak ku.... hehehe... memang sporting la u guys! Malatop

10 ulasan:

eyLa berkata...

salam semuaa....

bravo kak....mmg repot yg padat. hiks....maceh kak.

tp siyes la kat sane mmg mcm dunia fantasi. tiada kabaran dr dunia luar... hahaha... walaupun ada tv tp mcm tak heran je ngan kewujudannye hiks.

masing2 melepaskan tekanan dgn cara tersendiri...hepi sgt lor. mkn... main... mkn... main lg...pastu sembang2 sampai pg hiks. kalo sebulan gini la.. mau balik kl org tak kenal eyla lg... hiks... dah bertukar kaler satu hal... dah bertambah komposisi badan satu hal.. hiks (^_^)v

Niway terima kasih... dan terima kasih.. terima kasih byk2 pd semuaaa... kenangan bersama kalian mmg tak pat d lupakan muaachhhhh!!!!!!

madjo berkata...

hiks............ syabas kak seri...... besh banget baca report kak..... hikss.......... maceh

PuteriPerak berkata...

hiks... ku cuma coretkan ape yang terlintas di fikiran. Kalau ada yang tertinggal or terkurang, harap maafkan ye...

bila nk pergi bercuti lagi ni???? huhuhu

geng TAG.... jom mandi sungai lak....nak???
[bako line hehehe]

sab nyer berkata...

wahhhhhh
best,lengkap, detail padat, happy,ceria, gempak..sumer ada...
hihihihhi

madjo berkata...

hehheh....... best taw bace.. mcm ku pung brada d tmpat kjadian..
ekekek... wahh.. saje taw bakau line akak ne..keh3

Agogo Trek berkata...

hahaha bako line ker?
wakakaka...
memang akak suka membako line pun....
giler koser la katakan...
wakakaka


-seri- [malas nk sign out] heheheh

madjo berkata...

hiks.......... mana da giler kose.. giler2 jek..ekkee

atie berkata...

hiks....sunut baca repot ala2 recall kenangan semua tuh
haiheeeeeeeee jom next lokasi
tak sabo nih
stanby sun block & ubat2an k

sue@smcjt70 berkata...

jom guys...kali ni air terjun lak...so tak risau le sunburn...hehehehheee

leh buat bbq lagi...kali ni sendiri bako lagi best...hari tu ada org semangat turun nak bakar tetiba semua dah ready to eat..hehehee

Obi berkata...

dah ada rupa nyer report ari ke dua.. lambat sket masuk sini..syabas seri...jalan cerita santai je..cam ala ala bersantai di pantai..he3..mlm tu mmg tidak akan dilupakan.