Selasa, 29 April 2008

GSA de MUZIKAL @ Jusco Permas Jaya JOHOR [AHAD]

AHAD 27 APRIL 2008…..”PAGI YANG GELAP KINI SUDAH TERANG” Bangun semua!!!!!!!!!!!!kita ade tugas penting nih…wake up cepat…ekekekekek….. atie, kak eyla,kak seri,akma & ejart bersiap sedia dari HOTEL OKID untuk menjalankan misi hari nih….Hari terakhir di destinasi JOHOR BHARU…..

Ok…seperti biasa memula kita kene la bekpes dulu kan…klau tak takde tenaga…nk meniaga nih …kami p bekpes kat kedai mamak SERI ALAM (klau tak silap la)lebih kurang setengah jam mengisi perut dengan penuh semangat kami “menuju ke destinasi yey yey”(mcm lagu CT plak)ekekekek…

Sampai aje kat booth kitaorg dh penuhkan troli jusco tu ngan brg2 utk dijual….blom masuk jusco tapi serupa dah shopping kemain …hahahahha….. Sampai je kat meja booth ape lagi memasing memainkan peranan psg banner ,susun –susun barang tp kali ni ade belon menghiasi booth….hiks…belon menjadi rebutan kanak2…..semua mai tanya…”kak nak belon”…kekdahnya kami pun ade 2 je dik..huhuhu

Sedang leka menyusun perkakas yg sedia ade, sambil atie bergurau2 ngan geng2 trek lain atie terdengar akma ckp..”ready cepat SHAWAL datang tu”uihhhhhh semua dok berpaling…ku pikir main-main rupenya btul la..oppa dah sampai…hiks….SURPRISE..oppa pakai baju tshirt FC PUTIH…”I LIKE”(pinjam tag line ika)

Seperti biasa lah lalu depan booth tunjuk thumb up then lambai-lambai menuju ke OLD TOWN café plak untuk makan2.Then masa balik oppa singgah booth lagi….sempat gak la beraksi depan booth…cayalah oppa……and thanks to bonzer yg beri kesempatan pada kami snap gmbr sekeping dua……. dapat gak kawan kak fans ambil gmbr ngan oppa.

Hari ni yg jaga booth atie dan kak seri……kak eyla,kak fans & rakannya,kema & ejart p ready amik tmpt nk tgk persembahan oppa sambil snap2 gmbr dan rakam video…..atie ngan kak seri dok perhati dr jauh je la..hiks abg2 astro kat situ pun tak hirau dah…..suke hati korang la nk jerit ke ape ke…hiks…tapi abg2 astro tu pun layan kitaorg sgt baik……maceh semua…..

Back to stage…..persembahan sama je mcm semalam cume beza baju oppa ngan penontonnya…..hari ahad ni lagi ramai & meriah…sesak depan stage tuh..penuh keliling….sambutan lebih hangat dari semalam…..orang yg datang semalam pun dok datang lagi hari nih…..ade akak tuh beli thirst shawal terus pakai hari ni..then belikan plak untuk anak die…..suruh pakai sama….caya la kak…..SHAWAL sure hepi tengok akak anak beranak…amat sporting…mekasih dari kami atas sokongan kepada SHAWAL


Sedang persembahan berlangsung kak nana pun sampai…yeahhhhhhhhh kali ni kak nana dapat juga tgk persembahan oppa…tak mcm smlm lewat skit…….seronok kan kak nana dpt kumpul & tgk persembahan oppa bersama-sama…….

Citer pasal fans plak ada satu family nih…akk tu dtg kat booth ckp “td ank akk terserempak SHAWAL dok lambai2 dan buat peace..ank akk excited la dik….”huhuhu terharu ku mendengarnya….akk tu belikan ank die button…then dtg lagi beli tag plak…then beli tshirt plak…pastu poster plak…..pastu bookmark plak……cayalah kat akk….lupe plak nk tanya nama akk nih…ape pun sokongan anda amat kami hargai…masa nk sign autograph kat ats pentas ank die dh sarung bj beli td…..sama ngan OPPA SHAWAL..hiks suke…….


Then ape lagi ek……masa abis persembahan sesi amik2 gmbr…atie sempat gak la round2 kat pentas promosi baju2 & merchandise kat booth….pastu dok gak la melihat gelagat OPPA dan NABIL…..seperti biasa la….kejap2 fan belah kiri panggil meke…kejap2 fan belah kanan plak panggil meke…..pulak tu ade je aksi2 nakal SHAWAL & NABIL nih…amat la seronok melihat telatah meke…….









Dalam riuh rendah kat situ tetibe atie terdengar “SHAWAL HENSEM” then ade gak cakap “SHAWAL serupa pelakon korea dah…rambut cantik”…hiks……..sangat la meriah masa tuh…atie yg dengar turut sama gembira..bukan atie bias k…tp kenyataan komen2 dari orang PERMAS JAYA…..luv uol’s

Ok kembali ke booth jualan…lepas je show sambutan amat menggalakkan…macam goreng pisang panas…tak menang tangan nih….ramai yg singgah membeli barangan SHAWAL sebagai kenangan…terima kasih semua………

Lebih kurang pukul 6 lebih barulah kami kemas-kemas booth siap sedia mau berangkat pulang.......lepas siap2 kemas..lepak jap kat secret recipe sambil intai2 backstage….hiks…meke lom balik la..bas tak muncul2…ade harapan mau lambai2 oppa lagi………kami pun dok la minum2 dulu basahkan tekak yg dah kering menjual-jual tadi…dok lepak-lepak dulu…..rancangnya lepas maghrib baru bertolak pulang ke KL…

Tak sangka la plak penantian ade hikmahnya……dapat jumpe oppa…..sempat gak OPPA minta sehelai thirst wat kenalan beliau….then lambai2 untuk pulang sambil ucap “thanks 4 everything…take care”…. masa ni suasana ibarat kat airport plak…..ekekekek ……konon la oppa ala2 nk naik flight kami2 ni dok hntr kat KLIA…wakakakaka…..tak tahan tau…..ape pun THANKS JB……….kenangan di PERMAS JAYA terus menjadi ingatan bagi kami semua…..A GO GO ~~~~

**buat teman-teman trek KAK UMI sekeluarga,KAK EYLA,KAK SERI, AKMA,EJART,KAK FAN & RAKAN serta KAK NANA……terima kasih atas kegigihan anda semua…walaupun kita semua penat tapi AMAT PUAS kan…perjalanan pulang dr JB pun selamat dan terasa sekejap je dah sampai ke rumah masing-masing…so GENG….GET READY NEXT GSA…see yaaaaaaaaa

"JANGAN SERIK DENGAN KAMI YAA....."


credit:

report by : miss atie

picture by : miss eyla

13 ulasan:

sab nyer berkata...

syabass...
laporan yg cukup padat dan mampat.....
hihihihisuke bangat tgk korang enjoy kat JB...
bessshhh

atie berkata...

kak sab...klau kak sab,kak dino,kak hanee & semua join tentu lagi best dan meriah

sab nyer berkata...

hihihihi...ku pun nak ngejoin...tp ade hal lain yg perlu diutamakan :)

MeMoRy LyNn berkata...

guys!!! ready next GSA!!!!
atie... stand by ok...
baju 'tu' dah siap... lalalaa

sab nyer berkata...

baju???
nak tau baju apa??hihihih

MeMoRy LyNn berkata...

obi.. baju tu atie je leh pakai...
wakkakaa mati la aku pasni kena sekeh ngan atie... hehehe...

ape2 pun.. suka tgk gambo TAG yang last tu...
muka puas sebab mission selesai... wah!!! over heheheee

atie berkata...

amboi kak seri terlebey sudah nih :P
hiks atie akn pakai baju tu klau shawal pun pakai bj yg sama bole?
wakakakaka.....aiskrim aiskrim

PuteriPerak berkata...

wah... nak sama ngan shawal ek?
itu kena wat surat permohonan dulu tu....

lalalalala

tapi x leh atie.. nanti org x kenal dah yang mana ori ngan cetak rompakz

Obi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Obi berkata...

aik, ada mesej dr lynn!!!

kereta saper tuuuu????
cantik pulak hurup plat
kebetulan sama lak

Rafflesiakma berkata...

hahaha... kma pown sokong kak seri...yay!! atie wear dat baju! next destination.. mesti gempak la.. hiks... sowy atie... ('',) hiks.... rambut also... jgn lupe taw....

atie berkata...

huwa.....SHAWAL tgk dieorg buli atie

eyLa berkata...

tgk je la.... lalala lalalala