Khamis, 17 April 2008

AGOGO TREK @ GSA IPOH


Lokasi trek kali ini adalah di Bandaraya Ipoh, Perak Darul Ridzuan. Bertempat di Kinta City Mall Ipoh, Gempak Selebriti Astro (GSA) telah dijayakan dengan meriah nya oleh barisan artis-artis dari Astro seperti SHAWAL, Afiq, Zahid, Nabil, Zizan dan ramai lagi.

Kali ini Geng Trek di wakili oleh Cik Suhaila (Eyla) a.k.a mamarazi yang telah bergigih-gigih turun ke Bandar IPOH (last minute planning kaedahnye... hehehe... Anyway.. thanks so Eyla... love u girl.... muahhhh


assalamualaikum.... sket report tuk sabtu lepas....cam nih eyla sampai2 je mase tuh dah pukul 2.45pm... dah start dah pun rasenyer.sampai ku terus ke pentas d level G itu. sapai2 org mmg ramai dah kat situ... ade yg dok ade yg berdiri ade yg jengkit2 kaki hahahaa..ku cari port yg besh walaupun dah ramai org n penuh ku nak nyelits gak tak kire heheheh . msg kak sue dorg masih mkn d jhonny katenyer.. dakpe2 ku teruskan kerja2 ku.. ahhahhaa. mase tuh yg tgh perform afiq, zahid, akema, edlin... ala2 tgh berlakon lah tuh kot. dtg2 dah start so tak tau ape cerita nya hiks
tak lamer tuh drama dorg d selang seli kan dgn nyanyiann tarian.,... tibe2 muncul la adek panajng ituh sebagai bekap dancer tuk lagu ape ntah sori ku tak igt siyess tak ingat bukan tak amik port.. tp ku bnar2 lupa . ku pun ape lg start la snap2 gambo... sesambil tuh msg2 kak sue bgtau yg adek dah kua. nari2 comey kat belakang tuh...alallala.
then, tak lamer tuh drama lg... rupanya kisah yg dorg pentaskan pasal si jeff[farish] ni ha guna sore org len[zahid] tuk menyanyi.. ala2 die tuh miming je la. then sampai die leh menang anugerah .. ahaks2 macm lucu jek . mase ni adek kua lg... die jd reporter. yer ye je die kununs2 mncatit2 ahahah agaks serius la muke die ahahah.
peh tuh... dlm drama ni d selitkan ala2 ade rancangan realiti tv... AF. adek jd pelajar yg d beri peluang kedua tuk cuba nasib kire ala2 final la.. hahaha. pengacara tuk programn tuh tak lain lg... Bang Bil ngan Zizan . adek berduet nagn idayu lagu sembunyi... hiksss besh banget deh. penuh penghayatan sungguh adek menyanyikan lagu tuh ngan idayu... [pssttt britt upload le vc... lalalala]. peh tuh die jd bekap dancer tuk lagu dekna... goyang inul ke ek.. tak salah la ala2 dangdut gituh la tak silap.hhihih sory tak pokus sgt just snap2 je gambo... peh tuh jeff perform [farish] kire ala2 penyanyi jmputan la kununs kot... tak salah la..[tak pokus lorr ahaksss]. mase ni kire ala2 bntang realiti mcm tak ske la dak jeff tuh... tehn dorg sumer dok turun pentas.. tinggal dak jeff tuh je . then sambung drama lg... peh tuh tetibe adek naik lg pentas n nyanyi lagu Dafi "bila terasa rindu" besh adek nyanyi algu ni... leh jd ske lak nak dgr lagu ni ahhaha...[sgt bias kan sayer]
sambung drama lg.... mase ni zahid die mcm suke kat edlin then kua la lagu "sdg ingin bercinta" memula afiq nyanyi sorg... tetibe adek muncul... wah gamat kat situ semua sorak.. hiks besh banget deh. [brittt vc plissss...]. peh tuh mcm resia dak jeff ni berjaya d bocorkan oleh afiq n edlin.... then ramai2 dorg kua nyanyi algu .... ala yg fitri selalu bawa tuh... mcm retro2 sket. adek pun kua n nyanyi gak...tariannye mcm nak terkam jeff n penyokong nyer yg sgt keji itu. ape pun besh2 tarian yg dorg tarikan sgt bertenaga n besh. then zahid berduet ngan edlin.... lagu ape ek.. ala lagu irwan ngan acha tuh duet.. pun besh bertenaga sgt.

peh tuh semua kua menari same2 seronok sgt tgk gerakkan mereka sungguh sharp... n rase nak tgk lg [brrittt vc plisssss ]last sekali dorg buat mcm perkenalkan artis2 yg buat persembahan mcm ala2 teater gituh... adek siap pose hiks.. semua sorg2 pose mase d perkenalkan... hiks. sampai situ je persembahan mereka.. then sesi autograph ... eyla tak beratur malas.. dok bawah pentas tuh je. sebelom tuh sementara org2 tgh beratur. ku dok msg n call kak sue.. cari meke. dah bertemu sembang2 sume hehe.. tak sangka dpt juger berjumpe ngan brit hiks.. laast jumpe time konsert reunion kat kedah hihihi. Niway org ipoh mmg besh sory yer tak sempat nak juin mkn2.. almaklumlah menumpang mmber hiks.

lepas selebriti sume dah dok kat meja tuk sain autograph tuh.. eyla kedepan pentas tuk amik gambo.. snap2... last2 tetibe adek terperasan eyla.. hiks... terkejut die eyla ader kat sane. siap tanye dlm bhs isyarat "mane yg len" hiks ku kate la ku sorggg [bahasa isyarat gaks....] ngan shano je ni... hiks. ntah die paham ntah idak.. huhu. senyum manish la die bile org suh pose hiks. n pesan suh die senyom selalu. dpt tgk die melayan bebudak kecit... kedip2 mate bagai.. alaolololooo tomeii le tuh. hiks.tu je lor laporan tuk sabtu lepas..... yg agak panjang berjela ni. sori le kalo tak paham jln cerita drama dorg pentaskan tuh.. kerana ku tak pokus sgt nonton lg pun dtg2 dah start. ape pun prob n lakonan meke ok lor... nanti next lokasi leh pokus sket... lalala. lepas ni kat johor kalo tak silap la. jom jom jom pi johor laks...

So stand by di lokasi GSA seterus nya iaitu di JUSCO PERMAS JAYA, JB. Warga JB pada 26 dan 27 April ini.... JOM AGOGO BERSAMA SHAWAL!!!!

PANTANG MUNDUR, JALAN TERUSSSS.. AGOGO!!!

Credit picture n Report : EYLA a.k.a MAMARAZI

6 ulasan:

eyLa berkata...

Sharing is Caring lor...

hikss.. khas tuk semua peminat Mr.Agogo lorr (^_^)V

madjo berkata...

thanx kak.hikss...

sab nyer berkata...

hihihih
saya sukeeee

MeMoRy LyNn berkata...

saya pun suka jugakkkk
hehehehe

next location... stand by!!!!!!!!
hiks!

eyLa berkata...

hiks.. yeahh standby...



3



2



1............







action!!!!!!!!!!!!!

atie berkata...

kak eyla....mcm nk shooting jer
3,2,1 action ekekekekek