Selasa, 29 April 2008

GSA de MUZIKAL @ Jusco Permas Jaya JOHOR [Sabtu]


Salam semua….ini laporan dari ATIE kepada anda semua….

SABTU,26 APRIL 2008. atie dan member atie, akma dengan penuh semangat bangun pagi-pagi meneruskan perjalanan ke Putrajaya amik kak seri dan seterusnya ke cyberjaya ambil kak eyla bagi meneruskan misi TREK AGOGO ke PERMAS JAYA,JOHOR.Seawal 630 pagi kami bertolak dari Cyberjaya menuju ke destinasi…yeahhhhhhhhhh.

Kami berenti sarapan kat R&R Seremban dengan sajian pau-pau yang gebu serta roti bakar yang enak.Setelah mengalas perut kami meneruskan perjalanan semula…..dengan gigihnya atie memandu merentasi Negeri Sembilan, Melaka & akhirnya JOHOR…….Kami berenti kat Hentian Sebelah Kulai tunggu EJART.Lebih kurang setengah jam gak la tunggu EJART sempat atie tido ahaks…..keletihan lor.









Ok continue story…..ejart sampai dlm pkl 11 lebih dan kami meneruskan perjalan ke destinasi sebenar iaitu PERMAS JAYA.bestnya jalan2 camni……ala2 jalan2 makan angin gitu…..sampai kat PERMAS JAYA kami sesat skit …..tapi Alhamdulillah lps calling2 ngan kak umi yang dah sedia ada di lokasi akhirnya kami pun sampai….JUSCO PERMAS….HERE WE COME!!!



Sampai-sampai je kat JUSCO terus p cari kak umi sekeluarga dan kami mengisi perut mkn tengahari bersama.yelah lps ni nk guna tenaga banyak.tak lama lepas tu kami jumpe ngan KAK FANTASY …..windu bangat lama tak ketemu……… sonot dapat habiskan masa dua hari bersama kak fan..nanti turu KL plak tau….ekekekek…..sebenarnya pelbagai pengalaman nk sampai ke PERMAS JAYA begitu juga pengalaman nk buka booth . klau cite detail 48 jam baru habis.Tapi Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.



Lebih kurang hampir pukul 1 sedang kami last touch up booth tetibe nmpk kelibat seseorang…uuuuu seram bunyinya kan….ahaks…..rupenya ketibaan yang dinanti-nantikan. mamarazi kita awal2 lagi dh ready dpn pintu masuk jusco snap2 gmbr ketibaan mereka.wah begitu cekap respek ngan mamarazi sorang nih.

Dari jauh dh nmpk cik abang yang tinggi itu…lalu je depan booth trs lambai-lambai dan tunjuk thumb up pd kami… hiks yang best lagi tuh meke semua makan tengahari kat restoren SEDAP btul2 depan booth.hiks leh ar main-main intai.ahaks..sempat ke ngintai?lalalalala ….. lepas meke makan meke semua get ready ke belakang pentas untuk persembahan De Muzikal pada jam 2.30 petang.




Kak Seri dan kak umi sekeluarga jaga booth pd hari ni…..atie,akma(member atie),kak eyla,kak fan,ejart,misha dan mushi dah ready depan stage…amik kedudukan masing-masing…yeahhhh excited nih nk tgk oppa ats stage beraksi……jeng jeng jeng…..suspen je pembukaan ngan muzik iringan LIVE BAND from ALAM BAND dengan asap2 kepul2 taraaaaaaaaaaaaaaaa….muncul artis-artis GSA Muzikal kali ini….

Hiks.....seperti dalam gambar oppa pakai baju hitam belang2 ngan sepek mata itam….ala2 korea gitu….oppa menari bersama-sama gengnya lagu pembukaan ….amat comei sekali beliau menari2 sambil kene piat tinger oleh zila…ahaks nyaris tak runtuh papan hadang kat tepi tuh…..




Oppa nyanyi lagu SEMBUNYI berduet ngan IDAYU…pastu dok backup menari lagu BEAUTIFUL GURL…then nyanyi lagi lagu BILA TERASA RINDU ngan FITRI…..pastu last2 tu menari dan menyanyi ramai-ramai acara penutup……sambutan penonton memberansangkan juga…cayalah orang PERMAS JAYA…sebut je “SHAWAL”semua jerit….sebut je “NABIL” semua jerit juga…sama naik abg2 ku ini… lebih kurang pukul 4 lebih show selesai……acara diteruskan ngan sesi tandatangan semua artis….hiks….lebih kurang pkl 5 lebih mereka semua bersiap sedia naik bas untuk pulang ke hotel.seperti biasa mamarazzi telah menjalankan tugas dengan begitu cemerlang……..first class gitu……





Tak lama lepas tu….kak Nana pun muncul ngan baby yang comel…tapi tak dapat jumpe oppa hanya dapat melihat kelibat bas mereka… hiks takpe kak nana esok masih ade kan? Lepas lepak-lepak then borak-borak ngan kak nana kami stay buka booth sampai pukul 6 lebih…then baru kemas2 get ready balik hotel juga…..Thank kak umi carikan tempat kami menginap….(psssst hampir banjir bilik hotel atie kejekan)



Untuk pengetahuan semua SHAWAL FC satu-satunya yang buka booth….hiks…jualan bole tahan
la…….hari ahad lg panas…..laku gitu….mekasih lagi sekali orang-orang PERMAS JAYA kerana menyokong SHAWAL & juga pandangan dan nasihat kalian pada SHAWAL..insyaallah kami akn cuba sampaikan dan pertimbangkan cadangan –cadangan merchandise SHAWAL FC……A GO GO~~~~



Credit:
** report by : Atie_leo (pelapor bebas T.A.G merangkap tukang bagi banjir bilik... hehehe)
** picture by : Eyllaz (mamarazi rasmi T.A.G)

2 ulasan:

sab nyer berkata...

congrats T.A.G....
anda telah menjalankan tugas dengan sebaiknyer....
Cayalah...:)

eyLa berkata...

kalo akak ader lg besh huuhu... meriah tak cukup corum lor..... hiksss (^_^)v