Jumaat, 17 Oktober 2008

Memori Terindah Di Penutup Yok Sahur

Oleh Razif Rosdi
Foto Liyana Zainudin & Helmi Zainal
Penaja: Restoran Rumah Thai
---------------------------------
Perjalanan jauh menuju ke destinasi penutup Yok Sahur di Restoran Rumah Thai, Saujana Club, Sungai Buloh tidak mematahkan semangat GengMurai dan pemenang kuiz @15 untuk bertemu artis yang diminati.

Ia tambah menarik apabila ramai artis memberi sokongan menghadirkan diri seperti Farah, Shawal, Toi, Hafiz Hamidun, Rain, Kamal Adli, Afif, Nikki dan Mila. Apatah lagi, tarikh program ini iaitu 26 September di mana hanya 4 hari saja lagi menyambut Aidilfitri.
Seperti biasa, sama seperti lokasi sebelum ini, GengMurai dapat duduk semeja bersama selebriti sambil beramah mesra. Namun, perbezaan malam penutup ini terletak pada aktiviti dan konsep ala-ala menyambut raya.
Jadi, setiap pengunjung melaram sakan memakai baju raya begitu juga artis. Selain makan, pengunjung diserikan dengan persembahan lagu raya dari artis-artis seperti Shawal yang berduet dengan Farah menerusi lagu Suasana Di Hari Raya yang dipopularkan Anuar Zain dan Ellina.

Selain mereka berdua, Kamal dan Mila turut berduet di penghujung majlis. Apa yang menarik, editor murai.com.my, Ellyna Ali turut sama meriahkan majlis berduet dengan Akbar.
Bukan itu saja, Ketua Editor murai.com.my iaitu Roslen Fadzil turut sama menyumbangkan suara bersama pengurus Restoran Rumah Thai, Puan Lela.

Malam itu, penulis bersama penyampai radio Era, Aimee, berganding menjadi pengerusi majlis. Antara aktiviti yang dijalankan ialah kerusi muzik, teka gerak bisu dan lumba makan ketupat.
Rata-rata, di setiap lokasi Yok Sahur, semua pemenang dan artis berpuas hati dan mahu Yok Sahur diadakan lagi pada tahun depan. Untuk itu, semua krew mengucapkan ribuan terima kasih kepada penaja utama iaitu Restoran Rumah Thai.
-----------------------------------------------------------------------------
Corat-coret Yok Sahur 4

- Hafiz Hamidun menjadi artis yang terakhir datang majlis kerana baru saja tamat siaran langsung program tilawah interaktif di RTM.
- Farah Asyikin tidak dapat hadir disebabkan keretanya breakdown. Manakala Nubhan masih belum pulih dari sakit belakang.
- Kamal Adli menjadi artis paling kecoh namun tersalah menyanyikan lirik lagu Suasana Di Hari Raya sehingga asyik diejek Shawal dan Akbar.
- Shawal yang datang awal tertidur selama satu jam di stesen minyak mobil kerana menunggu rakan untuk ke lokasi.
- Mila juara kerusi muzik raya mengalahkan kamal yang menyandang gelaran naib juara.
- Hafiz Hamidun pula memenangi pertandingan lumba makan ketupat dan kuah kacang.
- Pengkritik album di murai.com.my, Ellyna Ali kreatif membuat rapping menerusi lagu Satu Hari Di Hari Raya bersama Akbar.
- Ada PR artis turun walaupun artisnya tidak dapat menghadirkan diri.
- Farah asyik menjerit menyokong PR Maestro yang menyertai pertandingan makan ketupat iaitu Afiq.
- Shawal tersalah nyanyi bait lagu Seloka Hari Raya dengan menyanyikan lirik Usahlah 'Abang' Membuat Waktu... kepada Farah!
- Ramai artis tersesat ke lokasi seperti Aimee Era yang terpaksa menelefon krew murai.com.my untuk mengambilnya di tepi jalan.
-----------------------------------------------------------------------------
kredit foto n artikel : www.murai.com.my

2 ulasan:

madjo berkata...

hikss... wahh...

meriah sgt... kecoh gler laa..

maceh sume..maceh team murai

atie berkata...

hiks selamat bersahur ye semua
ahaks....meriah bangat