Selasa, 29 Julai 2008

Report Trek @ MELAKA

Assalammualaikummm....

yuhuuuu sorry lambat hantar report... hehehe... Ok sebelum diteruskan Seri minta maaf ye kalau ade kekurangan dalam report kali ini.
Bismillahirahmanirahim...

Seperti yang semua sedia maklum lokasi trek kali ini adalah di Bandar Bersejarah Melaka. Seri dan Eyla bertolak awal pagi, dan kami target nak sampai sebelum pukul 10 pagi sebab nak tengok Shawal main street soccer. Dan alhamdulilah.. lebih kurang pukul 9.45 pagi kami berdua tiba di Dataran Pahlawan. Eyla terus calling Kak Ros dan Kak Julia yang sejak kelmarin sampai sana.. tengok reunion keadah nye.. hehehe...

Lepas tukar ‘uniform’ (of course la pakai baju FC kan hehehe) kami berdua pergi ke padang. Dari jauh dah nampak kelibat Mr. Agogo atas padang, berseluar pendek dan ber t-shirt putih sedang warm up dengan geng GSA yang lain. Mula nya Shawal tak perasan kehadiran kita orang yang dok snap-snap aksi-aksi beliau dan rakan-rakan. Baekkk punya aksi wa cakap lu... hehehee.... Yang best nye cip x pakai topi! Yeah dapat gak tengok rambut dia yang pendek lagi smart tu.

Tak lama kemudian Kak Ros dan Kak Julia sampai, kami salam-salam ala-ala jejak kasih dan kasihan keadahnye atas padang tu. Sempat la bako line kat Kak Ros.. coz dia nk balik dah hari tu. Hehehee...

Bila games hampir start, baru Shawal terperasan dengan kehadiran kami berempat. Tu dia... dia punya senyum.. manish ya amat..bergula lagi bermadu. Hiks... alamak terlebih sudah! Hehehe.. tu yang masing-masing kena ‘point’ tu... (macam dalam gambo kat bawah... hiks!)

Lebih kurang pukul 10 lebih games start. Team GSA berentap dengan team TGV. Kiranya macam perlawanan pembukaan la. Seri ade ambik video time dia orang main.. memang kelakar, di tambah pulak dengan aksi pengulas sukan tak bertauliah, Along dan Zizan.


Shawal berjaya menjaringkan 2 gol dan hasilnye team Shawal iaitu team GSA menang 5-3. Hebat kan! Walaupun ketinggalan 3 mata pada awal nye, tapi berjaya memintas tu. Cayalah.... Yang paling best Shawal tendang bola dari pintu gol terus masuk pintu gol lawan. Tu dia... ayam tambatan.... hehehe... Bak kata Zizan.... 'hasil hantaran gigi dari Shawal...' sabo je la

Selepas tamat game, team GSA bergegas ke pentas utama untuk rehearsal GSA malam nanti. Time ni sempat la say hai hai bye bye kat cip. Shawal sempat tanya sapa lagi yang datang. Terharu tak? Hehehe...

Kami pun tak lama dok kat depan pentas tu.. kejap je.. snap2 ape yang patut lepas tu pergi mengisi perut yang dah bernyanyi riang. Matahari pun dah tegak di kepala... x larat nak stay.. kena simpan tenaga keadahnye.


Lepas makan, kami berdua follow Kak Julia dan Kak Ros balik hotel untuk check out dan check in. Hehehe 2 in 1. Dah alang-alang sampai hotel, terus check in lak untuk kami bermalam nanti. Then terus pergi hantar Kak Ros ke stesen bas. Buah hati nya dah memanggil2 suh balik.. rindu kata nye. Hiks.. sweet je kak Ros ni tau. Merasa la menempuh jammed.. siap sesat2.. nyaris tak buat drive thru je depan kedai air tebu. Hehehe...

Lepas hantar Kak Ros, kami kembali ke Dataran Pahlawan,jumpa ngan kak Izzah and husband nye. Ambik beg laptop kaedahnye... Sian hubby kak Izzah kena usung beg lappy kami yang berat itu. Sorry ye bang.. hehehe.. Time ni budak-budak AF6 tengah wat sessi autograph dan bertemu peminat. Ya ampunnn panas bangat time ni... Kesian org Melaka beratur tengah2 panas semata-mata nak jumpa artis pujaan. Tapi panas-panas pun... masing-masing teruja keadahnye.

Memandangkan show gempak start malam, kami balik ke hotel untuk berehat dan mandi manda. Sian Kak Julia, kurang sihat lagi kaedahnye.

Lebih kurang pukul 7 kami gerak ke Dataran Pahlawan. Time ni best.. memang tak sangka pun. Masa ni kami bertiga kat parking kereta lagi, betul-betul kat sebelah hotel tempat geng Gempak menginap. Tengah dok leka kat parking tu, nampak van marshall astro lalu. Kami dok pandang je la.. sekali nampak Bas gempak lalu. Wah!!! Rezeki... Farish beria2 melambai dari atas bas.. sekali elok2 tengah balas lambaian Farish, nampak ade seseorang kat belakang bas.. tengah melambai macam hamster kat tepi tingkap. Comel giler! Wahhh... Shawal laaa..... tak sangka lak dia nampak. Hehehe..

Hati masing-masing dah bunga-bunga riang ni. Kebetulan sangat-sangat.. tak sangka leh selisih dengan geng Gempak. Then kami lepak kat Old Town Kopitiam kat Dataran Pahlawan. Isi perut kaedahnye.. untuk tenaga tambahan. Hiks... tengah dok makan-makan... nampak marshal astro lalu. Ah sudah! Budak gempak lagi la.... Dan sekali lagi... jeng jeng jeng... Ketibaan Shawal and the geng. Hiks.. Shawal macam vvip tu... Escort kiri kanan. Hehehehe

Lepas makan kami bertiga bergerak ke depan pentas. Yeahhh kak Izzah dah cari port baekk punya.. depan sekali tu. Ambik kau... first class nye view.

Time ni.. sempat jumpa budak-budak Politeknik yang havoc. Bukan main seronok dapat sticker ‘Agogo Trek’. Tak sangka dia org ni antara peminat-peminat Shawal. Guys... korang memang happening!

Tepat pukul 9 konsert bermula. Memang happening habis. Yang best nye, Alam dan Reza umumkan nama artis-artis Gempak, bila time nama Shawal di sebut... semua pakat-pakat bersorak. Serius!!! Kuat gila... sampai kan Alam cakap “Bila sebut nama Shawal je ape sal semua jerit? Hebat juga ni”

Lebih kurang gitu la... Kami yang dok depan ni.. tergamam kejap.. x sangka sampai begitu sekali sambutan orang Melaka.. kuat juga aura Mr Agogo ni ye.. hehehe... alhamdulilah...

Dan seperti di konsert Gempak yang lain, Shawal berduet lagu Sembunyi (Idayu), Bila Terasa Rindu (Fitri) dan Sedang Ingin Bercinta (Afiq). Dan setiap kali Shawal muncul di atas stage, setiap kali itu la ade yang menjerit dan bersorak nama Shawal. Gila punya havoc!

Di penghujung konsert Shawal sempat lambai2 ke arah kami sebagai tanda terima kasih. Terharu nye time ni.. tak tau nk cakap macam mana. Yang pasti... memang puas ‘meroyan’ malam tu... hehehe

Selesai konsert, kami pulang ke hotel. Sempat tapau burger sebagai bekalan malam tu. Ingat nak gi makan ikan bakar, tapi masing-masing kepenatan... Next time je la kita gi makan ikan bakar k.
Keesokkan nya, lepas check out sempat la shopping kejap kat Dataran Pahlawan. Lagipun Kak

Julia dan Kak Izzah dah nak balik KL tengah hari tu. Eyla ngan Seri ade tugasan lagi.. mission belum complete kaedahnye.. tak boleh nak balik.. hehehe... (sebenarnya x mo balik sebab xpuas hehehe)

Lepas Kak Julia balik, kami berdua wat gila. Yeahhh naik beca pusing keliling Bandar Melaka. Best gile time ni.. rasa betul-betul bercuti. Dah la dengan baju FC nye... memang jadi higlite org je la.. kejap2 org tu tegur kejap2 org ni tegur.. wah.. macam artis lak rase.. ekeke.... Sempat la kami berdua melawat muzium Melaka.

Dah puas berjalan kami duduk lepak kat kat Dataran sambil menunggu geng gempak sampai.... Best lak lepak sini ek... angin best. Dan sekali lagi.. rezeki depan mata.. Mr Agogo wat lintas hormat menuju ke khemah. Heheheh snap la ape lagi.. peluang beb!

Seperti yang dirancang petang tu ade sessi bertemu peminat bersama-sama artis gempak. Sempat la kami berdua snap2 aksi Shawal dan geng gempak melawat booth2 jualan yang ada. Kaedahnya time ni memang ramai orang.. tapi mungkin nasib dan rezeki menyebelahi kami berdua.. tak payah susah payah nak menyelit2 celah-celah orang... senang sangat2 nk snap gambar-gambar Shawal. Alhamdulilah... hasil nya... banyak gambar yang best-best berjaya dirakamkan...

Masa nak balik... Shawal sempat tegur dan bagi amanat... yang ni tak payah cite kot.. kang jadi bahan korang je karang. Yang dah tau.. dok diam2... korang sayang Seri kan.... hehehe

Oklah... rasanye itu je la report kali ini. Ape yang berlaku.. itu yang Seri coretkan. Honestly bagi Seri dan Eyla.. ini lah lokasi trek yang betul-betul relaks bagi kami berdua. Tak serabut kepala otak dan sangat menyeronokkan. Dan yang penting kebetulan yang tak disangka-sangka... Syukur pada Allah kerana memudahkan pekerjaan kami kali ini. Yang penting niat kami hanya satu... trek Shawal untuk kalian semua... hehehee

Sekian dulu k.. jumpa di lokasi trek seterusnya... Kalau ade salah silap atau ape2 yang terkurang dalam report ni... harap di maafkan ye... Ku hanya manusia biasa.. yang baik itu datang nya dari Allah, yang buruk itu adalah dari kekurangan kami sendiri...

Salam AGOGO!!!

PANTANG MUNDUR JALAN TERUS

4 ulasan:

madjo berkata...

hiks...

repot updated!!..

maceh kak.....

hehhe.. trek yg paling menyenangkan..

hikss.. syukur... rezeki akak bdua..

sume kebetulan kaann.. alhmduliliah..

time kaseh wat kak seri n kak eyla serta lelain yg begigih ke melaka utk trek cip dan kasik liputan dan gambo2..

maceh x thinggaa. muacchhh..

yeahhhh... rmai fans mr agogo kt melaka.......

atie berkata...

repot updated...
maceh kak seri untuk repot yg lengkap & best ini...bole dpt 4flet nih
ekekkekek....
maceh juga wat kak eyla utk gmbr2 yg cntik2 & tomei2 & manish2..
hiks....bole dpt 4flet gak
ku sayang kat kamu juga kerana kegigihan kamu menjadi TAG yg berjaya...

ksue berkata...

WAH SUDAH ADA REPORT...HEHEHE

BEST BEST BEST....

THANKS SERI ..THANKS EYLA...

JASA MU DI KENANG....

Obi berkata...

semakin seronok baca hasil tulisan seri ni... boleh bayang semua yg berlaku... n eyla...the photographer banyer nyer gambar....best best...pendek kata korang 2 mmg best lah...teruskan ye usaha ni..

psssssttt...ape amanat tu?? hu hu hu