Isnin, 12 Mei 2008

SHAWAL @ Ujibakat Tom2 Bak, MTC (Saloma Bistro)

Assalamualaikum...
Laporan sempena Shawal @ Ujibakat Tom Tom Bak d MTC (sebelah Saloma Bistro)



~bersama zoey, rizal n naim~

~MR AGOGO~

~penuh perasaan tau~
~beramah mesra~

~"kenanganku"...ramai nek pentas~

~ngan Naim~

~beramah mesra ngan adik comel~

awal2 pg lg Eyla gerak bersama K.seri... numpang je sbb die ade program d PWTC pg tuh hiks, Maceh kak muacchhh!!!
Sampai2 sane terus call m.cik esah tuk beri gambo ayouk sbb ayouk nak masuk uji bakat itu (cuba nasib..sesambil dpt tgk show abg nyer... die pun juin la kan) n mak cik suh pi bg gambo kat pak cik. lepas bg ku n kak seri terus pi jumpe mak cik n salam2 wish hari ibu bagai n ku terus ke pentas utama.

sementara kanak2 menunggu masa tuk ke bilik ujibakat, d pentas utama ada open show tuk kanak2 yg agak ramai tuh menghilangkan gugup dgn memanaskan badan dr segi vokal mahu pun
tarian di situ, pengacara nyer sape lg.. kalo tak zoey...n sorg abg tuh.. sape ntah.. leh tahan kelako la. sesudah mdpt port yg agak besh...kami dok n berhibur ngan keletah kanak2 di situ, paling besh bile ade games limbo. [ala yg menari ala2 mcm santai2 tepi pantai tuh yg kena lalu bawah palang tuh].. sgt lawak.. ahaks. then sampai masa kak seri pun kena ke program nyer d PWTC yg akan bermula kul 11am huhu...tak pat la same2 menonton persembahan MR AGOGO huhuh. dakpe2 tugas lebih utama kan (^_^)v

Persembahan MR AgOgO n geng lain Rizal n Naim berlangsung dlm kul 11.45am gituh. lamer gak la menunggu nyer...meke muncul dgn lagu naim pd konsert af6 lepas "aspalela".. ape lagi suke la kanak2 itu hihihih. dr awal kemunculan pg tuh MR AGOGO sgt mesra kanak2...dok melayan kanak2 d bawah pentas n tepi n d tgh... merata die mggunakan ruang bawah pentas tuh hiks.

Then, MR AGOGO nyer turn tuk nyanyi solo.. lagu ape lg.. biase la hikss "Kenangan Mengusik Jiwa" n "Kenangan ku"...ramai kanak2 die bawa naik pentas tuh. bukan takat kanak2 je die jemput naik.. sempena hari ibu.. MR AGOGO turut mnjemput ibu2 tuk menari samer hehehe soo sporting la. Nari sakan meke semua.. makin lamer makin ramai yg nek pentas tuh... dah mcm koir kebangsaan pun ader...penuh ngan kanak2 n ibu2.. ehhehe. ape2 pun mmg semua hepi n enjoy. ade sorg budak kecit ni .. sgt tomei.. MR AGOGO duk main ngan die.. sampai kuar ayat " eii...comel nyeee budak ni.. gerammnyerrrr aku" wakakakakkakaaa... mmg sweet sgt.. hiks dah la mncangkung...sbb budak tuh amat la rendah hikss... [tinggi takat lutut die je hihih]

elok je shawal habis nyanyi lagu tuh.. sampai lah turn ayouk tuk ke bilik utama ujibakat kat bangunan MTC. eyla neman ayouk ke sana sementara takde sape meneman nye. agak gugup kate nye. die bakal menyanyikan lagu "ketahuan" katenyer.. n if ade mase lebih lg die nak tambah lagu "kenangan mengusik jiwa' hiksss.. tetap agogo tau mcm abg nyer jugek.. lalala. ku leh hantar smpai kusi menunggu je. then nampak pak lan pun naik.. lalu ku mnta izin turun la bawah hiks... ke dewan utama. sampai dewan utama mak cik lak nak pi ke tmpt ayouk nak uji bakat. hiks ku hantar la jap.. n sampai2 je ayouk dah habis uji bakat... ok la katenye.. setiap peserta d beri masa hanya 10 saat sahaja(kejap je kan huuhh) tuk menunjukkan bakat masing2. lalu kate pihak pengurusan ayouk akan d hubungidlm masa 2 mggu.. if terpilih la (^_^)v .

ku mak cik, pak cik turun ke dewan utama kembali... ku masuk je dalam dewan jumpe kak umi n family. rupanya dah sampai sejak ku mghantar ayouk ke bilik ujibakat. pastu elok je... ku masuk dlm dewan...Rizal baru habis buat persembahan. Rizal dok seru tag line Shawal "AGOGO!!!!"... bebudak bersorak la.. sampaikan Rizal sndiri ckp.. "bile time abg shawal semua sorak ek" ehhehe...(well..... lalallaa). tak lame d seru RiZAL n kanak2 itu... die pun kua... elok je kan.. hahahaha. MR AGOGO n naim kua n pastu dorg nyanyi ramai2...lagu sekolah meke "menuju puncak".. meke ajak semua kanak2 dlm dewan tuh nyanyi same2.. hiks. bebudak kecit ni semua cukup hafal ngan lagu tuh. sampaikan MR AGOGO n geng tak payah nak nyanyi dah lagu tuh dah wakakaaa. dah jd koir. MR AGOGO mcm awal2 td dok melayan kanak2 dr kanan stage, tgh n kiri... dok ulang2 ngusik n melayan kanak2 hehe...mesra alam gitu hiks. then habis persembahan tuk sesi pg tuh MR AGOGO smpat pesan kat semua "tunggu ptg kang k" then die pergi ke kiri pentas...tuk kuar la... n mghilang kan diri begitu saje d telan pintu itu (wah ayat scary tak.. waakakka tak seram n tak lucu kan lalalala) lalu kua la zoey n abg sorg tuh... n d terus kan dgn games.. mkn apple antara ibu/ayah n anak... then break... kul 2.30 baru start balik.

Semua berkeliaran kua... n mncari port tuk makn tgh hari... MR AGOGO mngajak adik2nye mamam bersama. manakala kami dok d astaka sambil berbual2 hiks [nak mkn ku lom lapo lg hiks]
then lepas ayouk n ummi kmbali ke kami. m.cik n family pulang n ku bersama kak umi kuar sebntar tuk lunch bersama. lg pun menurut sumber MR AGOGO sambung show kul 4pm (^_^)v.

hiks... dah kua mkn2..minum mmbasahkan tekak, kami kmbali.. tp tak smpat nak tgk show 2 lagu solo MR AGOGO ptg tuh "izinku pergi"n "kaulah segalanya" [uwaaaa lamer tak dgr die nyanyi lagu ni huhuhuu...] tp menurut sumber mase MR AGOGO n geng kua tuk sesi ptg...meke opening nyanyi lg lagu aspalela... time naim MR AGOGO n rizal kua n ramai2... dok sebut mase part
~~~"aspalela... lela lela lela..." kanak2 kat situ pakat2 sebut "aspalela... SHAWAL SHAWAL SHAWAL" ~~~ wakakakakka hiks.. sweet kan lalala... havoc lor. hiks. tp kami tak smpat dgr time tuh... sbb kami sampai2 je terus dah akhir...lagu sekolah meke lagu... "menuju puncak" pastu ramai sungguh dok snap2 gambo n mnta sain kat kiri pentas tuh. kene serbu kekdahnye...tak pat nak elak. lepas sorg2.. lepas sorg2... shawal2 hiks.

pastu time nak balik tuh MR AGOGO nak pi kat kete... mcm biasa la... kena serbu ngan dak2 kecit... tak putus2 amik gambo n mnta sain. mcm selalu gak.. MR AGOGO tetap melayan meke ngan senyuman n gurau n usik-mngusik kanak2 itu. bukan takat kanak2 je serbu...kakak2 yg bertugas, ibu2.. ayah2... snng citer satu family la... semua pakat2 tak lepas kan peluang nak abadikan gamba kenangan bersama MR AGOGO. lepas sorg... sorg dtg.. lepas satu family.. satu family dtg...Sampaikan ada dua bodyguard kena jaga kiri nkanan MR AGOGO (korang bygkan la). n korang baygkan gak.. setiap ibu yg bersalam nagn MR AGOGO semua die wish "SELAMAT HARI IBU" alahaiiii heheheh. sampaikan kat eyla pun hampir2 die nak wish aihe2..

kesimpulanyer... mmg meriah, seronok n ceria sgt2 td... yg best nyer... walaupun MR AGOGO kelihatan tdk cukup rehat akibat kebzan yg melanda diri... die tetap menten stamina mmbuat persembahan dgn baik serta melayan karenah adik2 kecil yg bermacam ragam tuh dgn baik, ceria n amat mesra...puas la adik2 yg salam n dpt kiss yg berkejaran memanggil dr jauh "SHAWAL!!!!!!!!!!!!..." sampai tergolek2 jatuh... bgn n felok MR AGOGO alolololollo. peh tuh dpt feluk siyom dr MR AGOGO terus tersipu2 hehehe.

then pulang...itu pun masih ader gak dtg snap pakai hp...n tgk shawal dr kejauhan. hiks.. itu aje....

Sekian Terima Kasih (^_^)v

9 ulasan:

atie berkata...

"aspalela SHAWAL SHAWAL SHAWAL"
ekekekek suke part tu
wah abis la lagu aspalela tuko jadi lagu shawal...hiks dari repot kak eyla ku tahu amat meriah kat sana
tambah2 ngan budak2 kan.....hiks....
maceh kak eyla atas laporan yang lengkap dan gambo2 yang cantik(",)

sab nyer berkata...

eylaaaa...seriii...tahniah...skali lagi anda menjalankan tugas dengan begitu baik...
laporan lengkap, gambi pun besh...
cayalah korang
hihihih
sorri tk dapat ngejoin smalam.....ade plan baik punyer yg dirancang bersama-sama adik2 ku untuk mak ...hihhihiihi

Thanx krn invite...
lain kali kalu senang ku mengejoin yek :)

eyLa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
eyLa berkata...

Salams...hiksss..

@atie... cecameh lalink...(^_^)v
besh kan.. aspalela.. shawal shawal shawal... hhihihih

@kak sab... dakpe2.. family 1st ok. lg pun ku hanya mnyampaikan pesan heheeh.

if free2 len kali kite hangout k.. muachhh!!! rindu akak n atie n juge TAG yg len...mish u mish u mish u mish u.. muacchhh!!!!

MeMoRy LyNn berkata...

@ ATIE.. cekap sungguh kamu ya mengomen.. hehehe penunggu sejati nu... cayalah... best2

@ EYLA .. thanks for the pictures n report. Cian dia trek sorang2.. akak terpaksa membawa diri.. wahh.. hehehe... anyway... love u dear.. muah muah muah...

@ SAB... hehehe aku pegi kejap je pun. Ada tugasan lain [hari minggu pun kena keje tau.. adoiiii] sib baik ade eyla.. kalau x kempunan kita hehehe...ape2 pun ayouk memang ncem semalam. Ada aura.. mcm abang dia gak.. hehehe GOOD LUCK AYOUK!

atie berkata...

ahaks.....atie penunggu blog ni....
jaga2 korang semua
hahahahha

madjo berkata...

wahhh... thanx kak eylaaa... beshnye...mantap oww laporan akak..
gambo konmpem santek..muah2

Obi berkata...

"setiap ibu yg bersalam nagn MR AGOGO semua die wish "SELAMAT HARI IBU" alahaiiii heheheh. sampaikan kat eyla pun hampir2 die nak wish aihe2.. " hiks.. mesra peminat kan dia!

thanks eyla..laporan mu mmg agogooo..

eyLa berkata...

@kak seri...
dak pe kak... tugasmu lg penting. ku sorg2 pun on je... bak kate Nadia "redah jer..." hiks

@madjo...
hiks... maceh yang... sharing is caring...

@kak obi...
hikss.. nait ku nak berkongsi ngan yg len hiks...nak semua rasa apa yg ku rasa... (^_^)v