Ahad, 18 Mei 2008

Istimewa Hari Ibu @ Restoran Cerana [PRIVATE]

Bismillahirahmanirahim....

Lama tak buat report ni.... selalunye adik-adik ku yang bergigih-gigih buat laporan ni, hari ni tiba giliran ‘kak long’ buat report. Kalau terkurang asam garam tu, harap maaf la ye... hehehe (^_^)

Nak di jadikan cerita, berkat kegatalan tangan menulis madah untuk ibu dalam peraduan MAJALAH I-REMAJA, Seri terpilih menjadi salah seorang pemenang untuk peraduan tu. Alhamdulilah... tak sangka pun leh dapat sebenarnye. Dan hadiah nya memang best. Semua pun dah tau kan ape hadiah nye... hehehe...

Kalau nak diikutkan mulanya mak xmo join, dia cakap malu la konon. Hmmm bab tu kita skip kang ada pertumpahan air mata lak kat sini.. hehehe...
Petang tu, pukul 6.30 petang, seri gerak dengan mak ambik eyla kat ERL. Macam berjanji lak ngan minah ni, hitam putih pilihan ku... hehehe. Tepat pukul 7.45 kita orang tiba di tempat kejadian iaitu Restoran Cerana Ikan Bakar, Cheras. Itu pun lepas terlepas simpang sebab x perasan restoran tu kat belakang petronas. Nasib baik eyla nampak, kalau nk harapkan mata den ni.. memang out la. Hiks!

Masa tengah dok nk carik parking, tiba-tiba rasa nervous lak, toleh belah kiri nampak kereta ‘WHITE PEARL’ seseorang. Alamak!!! Sempat la main rebut parking ngan mamat tu. Mula-mula dia tak perasan, lepas dia dah parking, baru dia perasan. Suprise!!!! Hehehe... Mak siap Tanya, “tu shawal ker?” Ku hanya mampu menganggukkan kepala, seram sejuk kaedahnye. Eyla pun tetiba feeling gigil ni.

Lepas tu, Seri dan emak masuk ke dalam restoran tu, sementara Eyla menunggu kedatangan Makcik n Family kat luar. Ajak masuk x nak, segan kata nya. Tapi tangan tetap dengan kamera. Sapa tak kenal Eyla kan, kalau x pegang kamera tu... bukan cik suhaila la... opppsss!!! [matilah kena cubit [pipi]

Tepat pukul 8.30 mlm majlis pun berlangsung. Memang cantik restoran ni, damai jer... alam semula jadi kaedahnye. Acara pertama, acara peberet.... iaitu MAKAN!!!! Perut ku dah bernyanyi riang kaedah nye.

Lepas makan, Shawal di minta menyampaikan puisi untuk Ibu tersayang. Ada seri rekod kan, eyla pun ada rekod kalau x salah. Memang touching la puisi tu walaupun 2 rangkap je. Lepas tu Shahila (anak ND LALA a.k.a finalist OIAM musim ke 2) naik ke pentas bersama ibu nya dan nyanyi serangkap baris lagu untuk ibu. Tak fokus sangat time ni lagu ape... (mcm tak biasa lak kan... paham-paham sendiri la.. hehehe)

Kemudian,tiba masanya persembahan dari artis. Shawal menyampaikan lagu ‘KAULAH SEGALANYA’ [vc nanti yer... jeng jeng jeng] Lama x dengar mamat ni nyanyi lagi ni live. Walaupun demam dan selsema, tapi tetap beri komitmen yang baik walaupun ade pancit sikit. Sikit jer... demam punya pasal. Shawal nyanyi 1 lagu jer, kemudian Shahila nyanyi lagu single terbaru dia. Best gak suara minah ni,dah la cumil jer.

Selepas persembahan artis, ade persembahan dari para pemenang, Adoi....ni yang seram sejuk ni. Tak pasal-pasal seri kena berlakon dengan mak. Mak jadi anak, anak jadi mak. Situasi... ‘ibu menanti kepulangan anaknya yang tak ingat2 nak balik rumah walaupun dah jauh malam’

Masa naik atas stage tu, kaki seri dah mengigil giler. Ni yang den lomah ni, badi stage kaedahnye. Lepas tu terdengar suara yang cukup ku kenali ‘GO SERI GO!!!’ Cit!!! Dok diam-diam la... orang nebers ni.... Antara dialog yang ku guna kan sebagai ibu ialah.... “shawal... shawal... shawal... 24 jam shawal.. x abis abis shawal!” Huh macam biasa kena je ngan ayat ni. Situasi sebenar kaedahnye. Shawal dah bantai gelak dah kat bawah nun. Adoii aii... terus ilang idea. Hehehehe

Ape-ape pun ini antara kenangan yang paling indah dengan Mak. Lama seri x hang out dengan dia sebenar nya.... banyak ‘komitmen’ lain. Asal hari minggu je lesap hehehe... so ni kira balasa balik la, walaupun sekejap je. Dan yang paling manis, kami di nobatkan sebagai ‘Pememang wajah seiras’. Wakakaka... macam tak percaya jer. Seiras ker? Hiks...!

Ape-ape pun terima kasih pada I-REMAJA, Shawal dan Shahila. Memang meriah malam tu. Seronok sangat. Dan terima kasih juga pada Eyla untuk gambar-gambar yang menarik tu. Kalau dia x de... xmungkin segala memori ni dapat dirakam untuk kenangan kami. Thanks alot sis!

Ok lah.. panjang pulak seri melalut yer. Hehehehe... Sorry pada yang keboringan membaca laporan ku yang tak seberapa ini. Adios amigos! Altalavista.... Kita jumpa next event!!!! Jeng jeng jeng!!!!!


~kejutan tuk shawal, kena berpuisi tuk ibu tersayang~

~berdiskusi ngan shahila... nak amik puisi or nak nyanyi lagu ibu~

~Shawal pilih..... puisi ~

~Sempena Hari Ibu terimalah.... "Kaulah Segalanya"~

~Terpilih!!! kak seri kena berlakon sebagai ibu... n ibunya jd anak yg pulang lewat baru lepas tgk show shawal (keh keh keh- Shawal yg gelak) ~

~iRemaja krew : berapa saiz kasut ibu Shawal?
Shawal : mm..saiz kasut mak, kalo men futsal... 6, kalo jalan2 saiz 7... mmmm... shawal saiz 9"
iRemaja krew : berapa makcik?
mak cik esah : 9 la....
Shawal : haaaa kan betul.... saiz 9 same ngan saiz kasut shawal"~

~pemenang wajah seiras ibu n anak... mmg bertuah sungguh lah kak seri (keh keh keh-shawal gelak lg)

~ada iras kan muke ibu n anak ni...tahniah kak!!!~

~hadiah tuk tetamu~

~pose~

~bersama ibu masing2~

~ngan salah sorg krew dr iRemaja~

~akak: nak sain... tp bukan tuk sayer... tuk anak buah saye die minat sungguh ngan shawal~
Shawal: eleh cover line....~

~comelnyerrrrr......errr....shawal ke baby yg comel?~

~alolololooooo~

~happy family (^_^)v~

~ngan shahila~

~ngan ayouk~

~kak seri yg bertuah.. ehehhehehe~

~bersama 10 pembaca iRemaja yg bertuah n krew iRemaja~


meh click------> www.cerana.com.my

10 ulasan:

atie berkata...

TAHNIAH KAK SERI....
hiks...turut tumpang gembira bersama kamu...meh feluk-feluk....
lepas ni nk try gak la masuk pertandingan
ekekekek mana tau bole bertuah gak...(",)
memula KAK SAB..then KAK SERI..lps ni sape plak ek?.....lalalalala

sab nyer berkata...

wahhhh....seri...cayalah...congratssss...
hihihihihi
glamer ko nanti...
Jangan lupa beli majalah Ir Remaja next month.....

Atie...pasni giliran Atie lak


ehhh bukan atie ngan eyla dah ke...kuar dalanm tv TU...HIHIHIH

madjo berkata...

wahhh... tahniah kak seri.. class n lemer gtu..
hehehhhe..

obi berkata...

tahniah seri..

sweet nyerr shawal baca puisi
tuk ibu tersayang.

sab nyer berkata...

Seri...
den leh bayangkan mcm mana gigilnyer ko kat atas pentas tu...
pastu berlakon jd mak....
" Shawal..shawal..shawal..
hihiih
mesti best kan....

eyLa berkata...

salam.. wahhh laporan anda... mmg besh... (^_^)v

atie berkata...

hiks..lakonan realiti tuh...ekekek
kekdahnya atie pun mengalami situasi yg sama"shawal, shawal shawal 24 jam shawal je"
ekekekekek ape pun kena bebel ku sedia terima jer
and maceh juga kat ibu memahami situasi anknya ini ekekekek

ijan berkata...

tahniah2 seri :)bestnye......ape2 pon semoga hepi2 selalu tau utk semua....untuk sue...wah.....best na juak......smile..........lebiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu semua.....

madjo berkata...

wahh.. beshnye baca report akak kembo ku... gigil ye kak? hikss...

siti ifa berkata...

waaa...dah lama..baru tengok blog ni..time ni saya ada gak..hehehe..yg baju warna warni..siap nyanyi lagu ct nurhaliza lagi..kakaka..cepat masa berlalu..