Ahad, 4 Mei 2008

GSA de Muzikal @ Jitra KEDAH [SABTU]

Gambar kiriman T.A.G zone utara... Madjo & Diella
(terima kasih lalink)
***SHAWAL***
***SHAWAL senyum***

***beramah Mesra ngan fans d Jitra Mall***


***SHAWAL: meh kat abang meh***
Salam sume… ku melaporkan utk misi TAG untuk ari kedua….Ari ne Madjo pegi bsama akak ku, Kakcik(pssttt…cam x caye jek die nk ikot)…hehehhe…sebelom tu dlm kol 2 Madjo g anto akak lagi sowg masuk keje… masa nk blk amek kak cik, ku dah nmpak bas yg bwk artis GSA baru smpai…hikss… terus ku cpat2 g amek kak cik…Masa smpai kat parking. Deeila msg ckp die dah de ngn Dania…wah.. dh x sabo ku nk jmpe princess sowg tu ngn mama dania, Kak Eyda..…rindu banget kekdahnye…. Masuk dlm Jitra Mall ku lihat meke sume dh amek port dkat ngn stage… hiks, salam2 kak eyda n pelok cium dania…muacchhhh!!Tak bape lama lpas itu, artis2 gempak slebriti astro pun kelihatan bjalan menuju ke blakng stage…hikss, amcm biase oppa antara artis yg bejalan di depan… dania dah x sabo2 ne nk tgk oppa die atas stage…akak ku pung sama kekdahnye…lalallalaa…

Psembahan pembukaan dimulakan seperti psembahan smlm gak(ulang yg sama je kan)… then nmpak ar MR.AGOGO.. Beliau memakai tshirt biru muda n berantai 'S' Superman (superShawal)..Macam biase amat la segak.. Hikss.. Dok nari2 beramai2..Sambutan lagikk meriah dari smalam.. Besh jek tgk org dtg ramai2... Hikss... Masa oppa nk kua nyanyi lagu smbunyi 2, Along Cham mempekenalkan.."yang berasal dari wangsa maju kl, SHAWAL!!!" Hehehe.. Oppa pung kua n wat trademark "ada style laa.."..huhuu... Trus dgr tepukan gemuruh dari owg ramai... Yeeahh..

Hikss.. masa nk nyanyi lagu Sembunyi ngan Idayu tu, Along smpat tanyakan Shawal… " Shawal, dgr cite FC SHAWAL semakin maju ke depan mcm SHAWAL gak.. wahh……( psst bangga taw).. yeahh.. pantang mundur, jalan terus!!! Hoyeee…. Pastu oppa pun mengiyakan n tsenyum manis lagikk.. hehehhe….Kemudian Idayu n Shawal mendendangkan lagu Sembunyi pada sume yg de kat Jitra Mall tu… tepukan gemuruh n jeritan utk Shawal.. sporting jek meke sume… I likee….(pnjam ayat ika jap)…besh jek dgr oppa berduet ngn Idayu lagu sembunyi 2… walaupun die x leh sembunyik.. tetap akan nmpak..huhuu….Masa sedang nyanyi2 tu smpat die melambai2 n wat flying kiss kat Dania yg di bawah ne… alahai sweet n cumel sgt meke bedua… dania tibe2 malu lak… ahaks… alolooo…

Setiap kali kua pentas, oppa akan memberikan snyuman dan lambaian kpd peminatnye… hikss..Beliau klua lagikk dgn lagu Bila Terasa Rindu.. kini bsama Fitri lak…. Feel abes oppa menyanyikan lagu ne.. Madjo ngn akak pung turut nyanyi lagu ne (selama ni x penah nyanyi pun, lallalallaa..).. sorakan lagikk utk Shawal… hikss.. best banget lor… sempat die tujukan lagu tu kat kmi di bawah ni…Last skalik Shawal nyanyi Sedang Ingin bercinta ngn Afiq… gempak lorr… hikss…. Acara GSA de MUZIKAL pun bakal melabuhkan tirai… nyanyian dari sume artis… sesi autograf nk start.. Madjo, Deeila ngn Dania pun g laa beratur… semangat nk bawak Dania nek atas stage bertemu ngn oppa ne.. hehehhe… lama sesangat beratur.. tapi kene gak sabar kekdahnye.. hikss…
Dah nk sampai turn kami dah.. masa nk nek atas tangga tu, tibe2 dania x nak naik lak… adoi aaiii… mud berubah mnjadi malu2 lak princess sowg ne.. alahai.. sampai abg marshall ni tolong angkat die pun masih x nak… kak eyda pujuk die pun x nak gak.. nak x nak, ku terpaksa naik ngn deeila je laa..Hikss.. masa 1st tu Farish dah tego ku.. oww, shawal… hikss…. Pastu artis2 pun sain kat kipas 2.. farish siap ckp, mana ek gambo shwal.. nk sain kat gambo die.. eh, jgn gatal2 tgn.. huahaaahaaa… masa sampai turn oppa, dari jauh die dah jerit AGOGO!!! Hiks.. lama giler ku x dgr pekataan itu.. tkejut time 2… kasik ar die sain kat fan tu.. ku smpat pass envelope dari dania n coki2.. hahahahah.. ari2 dapat coki2 kekdahnye(Bang bil xde la kak eylaalalallall)…. Pastu Afiq bsing2.. ait, cklat kat shwal je ke? Afiq xde? Hikss.. jeles la tu.. pastu da lagikk dok bising2..hehehehe.. oppa dpt lagikk coklat… (psstt..pendek kata sume laa jeles kat Shawal)… hehhehe..baru taw..wah.. bako line lak… eekkeke..Ramai giler owg bratur nk amek sain2 artis.. dekat sejam gak laa nak tggu sesi bgambo.. ku smpat g mnum2 dulu.. dania pun kak eyda bwk g mkn… hehhehe.. sian die.. cam xde mood je..
Dah smpai sesi bgambo.. sume nk tgkap gmbo2 artis.. oppa pun melayan peminat2 beliau.. alahai..sonok je tgk.. ku smpat snap gambo2 die.. siap kasik pose… psstt.. nk bako line lagikk ne… masa tu oppa je arts yg pegang adiah bagai… lallaaaa… hehheee….
Ku trus call kak eyda yg da kat cafĂ©.. ckp oppa kat depan stage.. nk gak kasik dania jmpe abg die tu… hikss… pastu dlm owg ramai2 tu, dania g kat dpan stage.. oppa kat atas.. oppa panggil smbil membongkok n cakap, "meh kat abg meh"… alololooo… cumeyl banget la time 2.. smpt gak ku snap moment tu.. hehhehe… masa pun makin singkat, artis2 pun nk turun dari stage.. oppa smpat ucap thanx byk2 kat kmi.. hehehe.. take care!! Hikss…
Masa nk jalan balik tu beliau smpat melambai2 lagikk n ckp jmpe lagii…. Jalan diikuti marshall…Masa jalan tu ade lak anak2 gadis jalan ikot die n smpat bersembang.. ehem…ehem… pastu oppa masuk dlm bilik tu… dah x nmpak die… hehhehe…. Ku pun dah mau blk ngn my sis…. Sedar x sedar dah abes pun GSA de MUZIKAL kat Jitra kedah.. rase cm skejap sgt…. Sebelum ku melabuhkan tirai laporan melalut ku ini, setinggi terima kasih wat rakan seperjuangan ku Deeila yang sudi temankan n trek MR AGOGO besama2 ku… arap jgn serik ngn madjo ek… hikss.. buat kak eyda n dania sonoknye ley jmpe akak n princess akak 2 ..walaupun sekejap je… thanx gak kat my sis yg 1st time nk ikot ku.. akhirnya akak key tgk gak Shawal…. Hehehhe.. last but not least, wahh… buat akak2 TAG ku yg berada di kl… thanx a lot for everything… jadi tukang updet gambo n report kat porem n blog stiap kali ku msg… Madjo windu sgt2 kat akak2 sume… akhir skali, thanx kat Shawal kerna melayan fans di jitra walau ku tahu anda penat sgt2…. Salam……………..
p/s: seribu kemaafan atas kelewatan report ne…..maafkam saye eak.. moja..moja

4 ulasan:

eyLa berkata...

salam dik madjo yg bergigih2... hiksss

maceh ka tulih laporan yg mmgbesh ni... rasa mcm berada d jitra... hihi. MR AGOGO jd rebutan n ramai jeelskan die ek.. wakakak...

ape pun thanks k updated setiap mase pd akak ... hehehe. akak hanya mmbantu.. n mau berkongsi ngan yg len hehehe... serunut kan (^_^)V

pssttt.. mai la turun KL 24hb ni... hiksss

atie berkata...

hiks...ramai jeles oppa dpt byk hadiah....ekekekekek..maceh madjo atas laporan anda..begitu gigih seklai anda....untuk deila juga..maceh byk2....a go go~

psssst korang jom turun KL 24hb nih

madjo berkata...

hiksss... cecameh sume.... ahaks...
turun kl ek?.. lalallaaa

eyLa berkata...

meh la.. meh la.. meh la lalink (^_^)v