Khamis, 23 September 2010

Shawal @ Behind The Scene KKC

Alhamdulillah selesai sudah pengambaran bagi filem Karipap-karipap Cinta(KKC). Kami di Agogo Trek ingin mengucapkan TAHNIAH kepada seluruh produksi KKC dengan pesanan,.. kami dah tak sabar nak serbu panggung! Oh ya, Shawal memegang watak Aman selaku teman sekerja Ali (Gambit Saifullah-watak utama). nak tahu siapa lg? kenalah tunggu k ^_<

Ok lah... story sikit k, Filem KKC merupakan sebuah kisah yang mana ia diadaptasikan dari sebuah novel remaja komedi romantik hasil ilham penulis tanahair, saudara Nazri M.Annuar serta diterbitkan oleh PTS Fortuna Sdn Bhd. Mungkin ramai yang dah pernah membaca novel ini kan? Apa pun siapa sangka novel komedi romantik santai yang hanya berhalaman 256 muka surat ini telah menarik minat pengarah tersohor negara kita Othman Hafsham ^_^

Sinopsis :

KKC mengisahkan Ali adalah seorang jurugambar sebuah akhbar politik. Dia jatuh cinta dengan Sarah, graduan Al-Azhar yang bekerja sebagai editor komik di SLP Publications & Distributors. Namun ayah Sarah mahu anak perempuannya berkahwin dengan lelaki yang setarat dengan kelulusan Sarah (yakni seorang Ustaz). Ali menjadi panik dan dalam keadaan terdesak telah berbohong mengatakan dia juga graduan Al-Azhar.

Maka bermulalah rentetan peristiwa lucu, sedih dan tidak masuk akal dalam usaha Ali untuk menawan hati Sarah dan dalam pada masa yang sama cuba mencari jalan berterus terang kepada gadis itu. Ali terpaksa membayar harga yang mahal untuk pembohongannya. Dan karipap itu mempertemukan cinta Ali dan menyelamatkan cintanya.

bagi peminat novel yg telah memiliki novel Karipap-Karipap Cinta mesti dah tahu kesudahanya bukan? Untuk mengetahui kesudahan kisah Ali & Sarah versi layar lebar, sama-sama kita nantikan tayangannya 2011, InsyaAllah.
kredit sinopsis : www.kedai-buku.com
kredit gambar : www.makingofkaripapkaripapcinta.blogspot.com
&
Mr.Zukie Hashim Thank You! (",)/

3 ulasan:

madjo berkata...

dak apaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmm... :p

Tanpa Nama berkata...

Terbaek! go Shawal go! AGOGO!

shawalku berkata...

xsabarlah nak tengok bila keluar panggung? semoga abg shawal terus maju!